Αθλητικό Τμήμα

Η ιδέα για τη δημιουργία αθλητικών ομάδων, γεννήθηκε το 2007, όταν το ΔΣ του Πολιτιστικού μας Κέντρου, αναζητούσε τρόπους προσέγγισης των νέων συναδέλφων που είχαν μαζικά μπει στον ΟΤΕ, μετά την εφαρμογή της «εθελούσιας εξόδου».

Στην πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, τόσο από νέους συνάδελφους όσο και από παλιότερους.

Οι παραδόσεις της δεκαετίας του 1980 και των αρχών του 1990, έπαιξαν προφανώς το ρόλο τους. Τότε το Π/Κ, στα πλαίσια των αθλητικών του δραστηριοτήτων, οργάνωνε εσωτερικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, ανάμεσα σε υπηρεσίες του ΟΤΕ, ή ανάμεσα σε εργαζόμενους στα διάφορα κτίρια.

Το πολιτιστικό μας κέντρο έχει να χαίρεται για την πληθώρα των αθλητικών ομάδων που έχει οι οποίες είναι οι εξής:

 

  1. Ποδοσφαιρική ομάδα
  2. Ομάδα Μπάσκετ
  3. Τμήμα Πινγκ-Πονγκ
  4. Ομάδα Tennis

 

Οι δραστηριότητες τόσο της ποδοσφαιρικής ομάδας όσο και της ομάδας μπάσκετ έχουν εξελιχθεί ως οι βασικότερες αθλητικές δραστηριότητες για το σύλλογο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων.

Από το 2007 έως και σήμερα, οι ομάδες μας συμμετέχουν με αξιώσεις στα πρωταθλήματα τα οποία διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και άθλησης του δήμου Πατρών(ΟΝΑΠ) και έχουν τιμηθεί για το ήθος και την αγωνιστική συμπεριφορά τους.

Το τμήμα Πινγκ-Πονγκ έχει αγκαλιάσει όλους του εργαζομένους, συνταξιούχους όπως επίσης συγγενείς και φίλους. Διοργανώνεται ένα τουρνουά μία φορά το χρόνο (από το 2008 έως και σήμερα) στο πολιτιστικό μας κέντρο με συμμετοχές οι οποίες ποικίλουν κάθε φορά.

Η ομάδα tennis είναι κάτι το καινούργιο για το σύλλογο καθώς συγκροτήθηκε μόλις το καλοκαίρι του 2012. Υπάρχουν αξιώσεις για κάτι καλό που στην πορεία πιστεύουμε ότι θα δώσει μία νότα νέου ενδιαφέροντος για το σύλλογο.