Ρεμπέτικη και Λαϊκή Κομπανία

Η κομπανία δημιουργήθηκε το 2005, όταν μία μικρή παρέα εργαζομένων στον ΟΤΕ που είναι και ερασιτέχνες μουσικοί, συναντήθηκαν με το ΔΣ του Πολιτιστικού μας Κέντρου και συζήτησαν το ενδεχόμενο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του συλλόγου,  να οργανωθεί μία μουσική βραδιά.

Μέχρι τότε οι συνάδελφοι ερασιτέχνες μουσικοί (ανάμεσά τους και ο αείμνηστος Μπάμπης Παπαμικρός), έπαιζαν ρεμπέτικα και λαϊκά, για την παρέα τους και για το κέφι τους, σε σπίτια ή όπου αλλού συναντιόντουσαν.

Η ομάδα ήταν πολύ μικρή, τρεις – τέσσερις όλοι κι’ όλοι. Aναζητήθηκαν κι’ άλλοι και η παρέα μεγάλωσε, έφτασε τα επτά-οκτώ άτομα, έγινε κομπανία. Άλλοι τραγουδούσαν κι’ άλλοι έπαιζαν κάποιο όργανο.

Η προσπάθεια, ξεκίνησε με πολύ υψηλούς στόχους. Η χρονιά εκείνη, έτυχε να είναι τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μάρκου Βαμβακάρη. Η ιδέα να τιμήσουμε το Μάρκο, «έπεσε στο τραπέζι»  και υιοθετήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Έτσι η πρώτη εκδήλωση της κομπανίας μας, ήταν αφιέρωμα στον πατριάρχη του λαϊκού μας τραγουδιού, το Μάρκο Βαμβακάρη.

    Ακολούθησαν κι’ άλλες μουσικές βραδιές, αλλά και αφιερώματα σε άλλους μεγάλους μουσικούς του λαϊκού μας τραγουδιού, όπως στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Χατζηχρήστο.

Η κομπανία, κάθε χρόνο δίνει συναυλία στη γιορτή του συλλόγου μας, που γίνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.

Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις Πολιτιστικών Κέντρων Εργαζομένων ΟΤΕ, καθώς και σε εκδηλώσεις  άλλων φορέων (συλλόγων, Δήμων κ.λ.π.)