Παραδοσιακοί Χοροί

Η πρώτη παρέμβαση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας στο χώρο των παραδοσιακών χορών, έγινε γύρω στα 1980, με τη δημιουργία παιδικού χορευτικού τμήματος.

Σκοπός, ήταν να μάθουν τα παιδιά μας τους παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας.

Τα παιδιά μυήθηκαν πολύ γρήγορα και  προχώρησαν περισσότερο. Δημιούργησαν χορευτικό συγκρότημα και   συμμετείχαν σε εκδηλώσεις συλλόγων και άλλων φορέων.

Στο τέλος της δεκαετίας του 80, δημιουργήθηκε τμήμα ενηλίκων. Για μια δεκαετία περίπου,  περιορίστηκε σε μαθήματα εκμάθησης των παραδοσιακών χορών, σε εργαζόμενους στον ΟΤΕ, συγγενών και φίλων τους.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 90, ρόλο δάσκαλου, αναλάμβαναν  έμπειροι χορευτές, συνάδελφοι ή φίλοι μας.

Γύρω στο 2000, η διδασκαλία ανατέθηκε σε έμπειρο  χοροδιδάσκαλο, με στόχο η δουλειά να  γίνει πιο συστηματική και το επίπεδο ν’ ανέβει περισσότερο.

Τον επόμενο χρόνο, δημιουργήθηκε χορευτικό συγκρότημα. Έδωσε την πρώτη του παράσταση στην Ιτέα Φωκίδας, στα πλαίσια εκδηλώσεων για τη ναυτική εβδομάδα.

Ακολούθησαν κι’ άλλες: Στην Κεφαλονιά στην Πάτρα στο Αγρίνιο, σε  φεστιβάλ της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ. Στο Γαλαξίδι  στο γιορτασμό της ναυτικής εβδομάδας. Στην Πάτρα, σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού μας Κέντρου, του Δήμου Πατρέων και αλλού.

Το χορευτικό μας τμήμα δεν χορεύει μόνο! Δραστηριοποιείται και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων!

Το 2006, διοργάνωσε το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ.

Από το 2008 και μετά, διοργανώνει κάθε χρόνο το μήνα Οκτώβρη, σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, στο Παραθεριστικό Κέντρο του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ, στην Τέμενη Αιγίου.

Έχουν διδάξει κορυφαίοι δάσκαλοι-ερευνητές των παραδοσιακών χορών, απ’ όλη τη χώρα.

Συμμετείχαν χορευτές και δάσκαλοι από την κεντρική, τη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα.