Φωτογραφική Ομάδα

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε καταγράψει στιγμές της ζωής και της πραγματικότητας που μας περιβάλλει, είτε χρησιμοποιώντας film, είτε αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Στόχος της ανοιχτής φωτογραφικής ομάδας είναι μέσα από δράσεις (παρουσιάσεις, μαθήματα, φωτοεκδρομές, συμμετοχή σε εκθέσεις, αναρτήσεις στο internet, διαγωνισμούς) να φέρει σε επαφή όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να αναδείξουν τις δημιουργικές πλευρές τους, μέσω μιας τέχνης που είναι σύγχρονη και εξελίσσεται έτσι ώστε να είναι προσιτή στον καθένα.

Η φωτογραφική ομάδα λειτουργεί από το 2010. Η δομή των μαθημάτων/ συναντήσεων της ομάδας, έχει θεωρητικό κομμάτι (συζητήσεις για την αισθητική των φωτογραφιών, τις τεχνικές λήψεις και την επεξεργασία), αλλά και μια διάσταση άσκησης.

Συγκεκριμένα κάθε 15νθήμερο ορίζεται ένα θέμα το οποίο αξιολογείται υπό μορφή διαγωνισμού μέσα από το site και εν συνεχεία γίνεται συζήτηση για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αλλά και τις τεχνικές λήψης επεξεργασίας, έχοντας συγκεκριμένα παραδείγματα κάθε φορά από τη δουλειά της ομάδας.

Αυτή η μεθοδολογία βοηθάει καταρχήν ως έναυσμα για φωτογράφιση. Βάζει επίσης τα μέλη στη θέση να επιλέξουν/αξιολογήσουν τις φωτογραφίες των άλλων, αλλά και να υποστηρίξουν τη θέση τους συζητώντας ομαδικά.

Η συμμετοχή στην ομάδα μας μπορεί να γίνει και από «απόσταση» σε κάποιο βαθμό με τη βοήθεια του site που έχουμε δημιουργήσει (www.polymorfo.gr)
Επικοινωνία: polymorfo.gr@gmail.com