• Home »
  • ΕΚΔΡΟΜΕΣ »
  • Τριήμερη Απόδραση – Πάτρα, Ιτέα, Λαμία, Τρίκαλα, Περτούλι, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα, Γαλαξίδι, Πάτρα

Τριήμερη Απόδραση – Πάτρα, Ιτέα, Λαμία, Τρίκαλα, Περτούλι, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα, Γαλαξίδι, Πάτρα

trikala

1η μέρα Σάββατο 23/3/2013:

Συνάντηση στις 7.30 στην Πλατεία Γεωργίου.  Αναχώρηση στις 7.45 για Τρίκαλα. Πρώτη στάση στην Ιτέα για καφέ, 2η στάση στη Λαμία . Άφιξη στα Τρίκαλα στις 2.30 μ.μ.

Συμμετοχή του Χορευτικού μας στο 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ. Ελεύθερο πρόγραμμα για τους μη χορευτές που μπορούν να επιλέξουν να καμαρώσουν τα «Μπολσόι» της Πάτρας και τα χορευτικά από Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα ή να κάνουν μια βόλτα στα πανέμορφα Τρίκαλα……

Οι δυο διανυκτερεύσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Ληθαίο» που πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ποταμό που διασχίζει τα Τρίκαλα. «Ληθαίος» σημαίνει ποταμός της λήθης. Έτσι για τρεις μέρες θα ξεχάσουμε ότι άσχημο μας βασανίζει και θα θυμόμαστε μόνο τα ωραία.

Το ξενοδοχείο έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι πολυτελές αλλά είναι καθαρό, έχει κεντρική θέρμανση, τηλεόραση για όποιον δεν θέλει να χάσει τα … Τούρκικα σήριαλ, σιδερώστρα και σίδερο γιατί είμαστε σίγουροι ότι όλη μέρα κάποιες… θα σιδερώνουν, σεσουάρ μαλλιών για να είσαστε όμορφες και όμορφοι στις νυχτερινές μας εξόδους.

 

2η μέρα Κυριακή 24/3/2013:

Μετά το πρωϊνό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο στις 10.00 ΑΚΡΙΒΩΣ, για ολοήμερη περιήγηση .  Όσοι ενδιαφέρονται για σκι, μπορούν να μείνουν στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου για δυο ώρες. Οι υπόλοιποι θα  περιηγηθούν στο πετρόχτιστο Περτούλι. Αναχώρηση από Περτούλι στις 1.00 μ.μ. . Αφού μαζέψουμε τους κατάκοπους σκιέρ, κατευθυνόμαστε προς την καταπράσινη Ελάτη. Στην Ελάτη θα φάμε , θα κάνουμε τις βόλτες μας και στις 4.30 θα κατευθυνθούμε προς την Πύλη, όπου θα δούμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά, την τοξωτή γέφυρα του Αγ. Βησσαρίωνα και θα επιστρέψουμε στα  Τρίκαλα.

Εκεί θα ζήσουμε τα Trikala by night… Η πόλη έχει μια παράδοση στη λαϊκή μουσική. Κάθε σαιζόν υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 μπουζουκτσίδικα, αλλά έχει και πολλά club, bar, cafe και ότι άλλο σχετικό. Ιδιαίτερα ανεβασμένα είναι τα τελευταία χρόνια τα «παλιά Μανάβικα», μία περιοχή γεμάτη από παλιές αποθήκες η οποία αρχικά αναπλάστηκε προκειμένου να στεγάσει τη λαϊκή αγορά. Μία βόλτα σ’ αυτά από τα στενά (κάτι σαν τα «Λαδάδικα») είναι πολύ κακή ιδέα για όσους κάνουν δίαιτα. Με τόσα μεζεδοπωλεία δύσκολα θα αντέξετε στον πειρασμό!

 

3η μέρα Δευτέρα 25/3/2013: Αναχώρηση στις 9.00 για λίμνη Πλαστήρα . Θα περάσουμε από τα όμορφα χωριά της περιοχής και θα καταλήξουμε στο Φράγμα. Στην Πλαζ Λαμπερού όποιος θέλει θα φάει και θα περπατήσει στη λίμνη . Επιστροφή στην Πάτρα με στάσεις στην Καρδίτσα και το Γαλαξίδι.

Άφιξη στην Πάτρα 9.30 μ.μ.

Κόστος μετακινήσεων και 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό, κατ’ άτομο:

75 για μέλη και 80 Ευρώ για μη μέλη. Επιβάρυνση για μονόκλινο: 10 Ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής στους:
Αναστασία Διακουμίδου:    6972232989 ή 2610271342

Μανώλης Στεφανάκης:       6972692684 ή 2610640740   ή στο mail :  stasilia@yahoo.gr

Αν οι ενδιαφερόμενοι είναι παραπάνω από τις θέσεις του πούλμαν, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μικρών τροποποιήσεων στο πρόγραμμα.