Σεμινάριο για την κομποστοποίηση και το βιοκαύσιμο (τηγανέλαια)

1 Afisa-Σεμινάριο για κομποστοποίηση

Από τη θεωρία στην πράξη.

Τι είναι η κομποστοποίηση, πώς θα την κάνουμε σωστά, σε τι χρησιμεύει το κομπόστ, πώς θα επιλέξουμε κάδο και ποια η περιβαλλοντική αξία της κομποστοποίησης;

Το τηγανέλαιο ρυπαίνει τη θάλασσα, το έδαφος ,τον υδροφόρο ορίζοντα. Πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη συλλογή του για να μετατραπεί σε βιοκαύσιμο;

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα κομποστοποίηση – βιοκαύσιμο, την Παρασκευή 20 Μάη 2016, ώρα 8.30 μ.μ., στο στέκι «Πολύμορφο» Ηλέκτρας 12 Πάτρα.

  1. Λητώ Ροδίτη, Μηχανικός περιβάλλοντος, υπεύθυνη προγράμματος κομποστοποίησης δήμου Πατρέων.
  2. Βασίλης Κόλλιας, τεχνικός εταιρείας ΑΓΡΟΣΗΒ, έμπειρος χρήστης κομποστοποίησης.
  3. Κωνσταντακόπουλος Κωνστ/νος, προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας.

Θα διανεμηθούν δωρεάν δέκα πέντε (15) κάδοι κομποστοποίησης κατάλληλοι για κήπο.

Το σεμινάριο σηματοδοτεί την έναρξη ενός προγράμματος περιβαλλοντικών δράσεων του συλλόγου, που έχει στόχο να ενημερωθούν τα μέλη και οι φίλοι του, να ευαισθητοποιηθούν, να αλλάξουν στάση, να συμβάλουν στον περιορισμό του όγκου των σκουπιδιών, με σωστές επιλογές στην αγορά συσκευασμένων προϊόντων, ανακύκλωση , κομποστοποίηση και να διεκδικήσουν λύσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Σεμινάρια, συζητήσεις, διανομή ενημερωτικού υλικού, συνεργασίες με αρμόδιους φορείς, επισκέψεις σε χώρους ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, δημιουργία δικτύου ανακύκλωσης- κομποστοποίησης κ.λ.π.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*