Ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα στις 19 Νοέμβρη 2017

EKDROMH 1

Ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα στις 19 Νοέμβρη 2017

Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε:

1) Στην Έκθεση «Van Gogh Alive» στον Εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
2) Στο ίδρυμα Νιάρχος
3) Στην έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων»

Τιμή: Για τα μέλη 30 Ευρώ
Για τα μη μέλη 33 Ευρώ

Συμπεριλαμβάνονται μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εισιτήριο στην έκθεση «Van Gogh Alive».
Δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο στην έκθεση»εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων» . Η τιμή του συγκεκριμένου εισιτηρίου είναι 3 Ευρώ. Ισχύει η κάρτα για δωρεάν είσοδο για όσους την έχουν.

1) Έκθεση «Van Gogh Alive»

Μια έκθεση όπου η τέχνη και η τεχνολογία συνυπάρχουν
Η έκθεση παρουσιάζει το συνολικό έργο του Van Gogh, αφηγείται την ιστορία του, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.
Μέσω του SENSORY4™, ενός μοναδικού συστήματος που ενσωματώνει 40 προβολείς υψηλής ευκρίνειας, γραφικά πολλαπλών καναλιών και ήχο surround, γεμίζει ο χώρος (τοίχοι, κολώνες, οροφές, πατώματα) με γιγαντιαίες οθόνες όπου ζωντανεύευουν τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύονται οι αποχρώσεις και οι λεπτομέρειες και αποκαλύπτεται η έμπνευση και η τεχνοτροπία τους.
Οι ρέουσες εικόνες, ο φωτισμός, οι ήχοι και η μουσική, διεγείρουν όλες τις αισθήσεις του θεατή που επικοινωνεί με το έργο, αλλά και τον δημιουργό.

2) Ίδρυμα Νιάρχος
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένα πολυλειτουργικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο κέντρο παιδείας, τέχνης και αναψυχής, που αποτελείται από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210.000 τμ, και τις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Tον σχεδιασμό του έργου υλοποίησε ο Renzo Piano, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας που έγινε ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του ‘70 με το Κέντρο Georges Pompidou στο Παρίσι και αργότερα με σημαντικά καινοτόμα έργα σε όλον τον κόσμο.

3) Έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», στο μουσείο Ακρόπολης.

129 αριστουργήματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, 129 ιστορίες για τα συναισθήματα.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής: «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη αρχαιολογική έκθεση που έχει ως θέμα της την απεικόνιση του «ήθους της ψυχής» σε 129 έργα της αρχαίας τέχνης. Με αναπάντεχα λιτά, αλλά δυνατά μέσα, οι αρχαίοι καλλιτέχνες απέδωσαν φωτεινά συναισθήματα, όπως επιθυμία, έρωτα, πόθο και αισχύνη, αλλά και σκοτεινά πάθη, όπως μανία, μίσος, εκδίκηση και συντριβή.»

EKDROMH 2