• Home »
  • Αθλητικά »
  • Ορειβατική εξόρμηση ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ- ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ

Ορειβατική εξόρμηση ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ- ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ  25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το Πολιτιστικό μας Κέντρο συνεχίζει την ορειβατική-πεζοπορική του δραστηριότητα με αυτή την πεζοπορία. Η δράση αυτή είναι μια πεζοπορία διάρκειας 2,5 ωρών  δυσκολίας Α, κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ: 08.00 Από το Στάδιο ΤΟΦΑΛΟΣ (παλιά εθνική οδός) για Λίμνη Τσιβλού. Αφού περάσουμε από τα χωριά Πύργος, Βαλιμή, με τα ωραία πετρόκτιστα σπίτια, και το μικρό Τσιβλό και αφήσουμε πίσω τον Κορινθιακό κόλπο μπροστά μας θα βλέπουμε τις δασοσκέπαστες πλαγιές και  τις βαθιές χαράδρες που διασχίζει ο Κράθης ποταμός, πλησιάζοντας  στη Μαυρολίμνη, όπως λέγανε την Τσιβλού οι παλιότεροι, λόγω των σκούρων αποχρώσεων των υδάτων της. Η λίμνη σχηματίστηκε από κατολισθήσεις το 1913, όταν οι βράχοι φράξανε τον ποταμό Κράθη και θάφτηκε ένα ολόκληρο χωριό, η Σύλιβαινα και το μισό γειτονικό, ο Τσιβλός.

Στη συνέχεια φτάνουμε στη Ζαρούχλα και θα περπατήσουμε μέσα στο καστανόδασος (μια κυκλική διαδρομή περίπου 2,5 ωρών). Η Ζαρούχλα έχει 1.020 μ. υψόμετρο και διαθέτει αρκετά καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα είναι επίσης περικυκλωμένη από έλατα, καστανιές και καρυδιές. Σώθηκε (και μετατράπηκε σε ξενώνα) ο πύργος του οπλαρχηγού Ασημάκη Φωτήλα περίπου 300 ετών. Επίσης ο πύργος του οπλαρχηγού και προκρίτου των Καλαβρύτων Σωτήρη Χαραλάμπη, αν και σε όχι άριστη κατάσταση. Μέσα στο χωριό κυλάει και το ρέμα του Ασωπού που πηγάζει από τη θέση Κεφαλόβρυσο ή Κρυονέρι και ενώνεται με τον Κράθι λίγα χιλιόμετρα παρακάτω. Μετά το περπάτημα θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της Ζαρούχλας και θα επιστρέψουμε στην Πάτρα.

Να έχουμε μαζί μας: ζεστά ορειβατικά μποτάκια (αν είναι και αδιάβροχα ακόμα καλύτερα) 2 ζευγάρια κάλτσες, φλις ή μπουφάν, αδιάβροχο, γάντια, σκούφο και γενικώς ό,τι νομίζεται πως θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς.

Μπατόν (όσοι έχουν), το παγούρι σας για το νερό, ό,τι φαγώσιμο θέλει ο καθένας μας (σοκολάτες, ξηρούς καρπούς…) και ένα σακίδιο πλάτης για να βάλετε μέσα ότι δεν θα φοράτε.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι 22/11:

  • Λαγογιάννη Σάββα : 6982771362
  • Στεφανάκη Μανώλη: 6972692684