Ορειβατική εξόρμηση

Ορειβατική εξόρμηση

 ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΟ- ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΨΑΡΘΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ  3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το Πολιτιστικό μας Κέντρο συνεχίζει την ορειβατική-πεζοπορική του δραστηριότητα με αυτή την πεζοπορία. Η δράση αυτή είναι μια πεζοπορία διάρκειας 2,5 ωρών  δυσκολίας Α, με αρκετή όμως ανηφοριά.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ: 08.00 Από το πάρκιν του τέως ΚΑΡΦΟΥΡ για Πουρναρόκαστρο (υψόμετρο 650 m), όπου θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια αφού αφήσουμε το χωματόδρομο ανηφορίζουμε σε σηματοδοτημένο μονοπάτι, αρχικά σε ωραίο ελατόδασος και στη συνέχεια σε γυμνό τοπίο, μέχρι να φθάσουμε στο καταφύγιο Ψάρθι (υψόμετρο 1.368 m). Η απόσταση είναι 5,5 Km και θα χρειαστούμε για να ανέβουμε περίπου 2,5 ώρες. Σε όλη τη διαδρομή θα έχουμε εκπληκτική θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο. Στην επιστροφή όσοι θέλουν θα γευματίσουμε στην ταβέρνα στο Πουρναρόκαστρο.

 

Να έχουμε μαζί μας: ζεστά ορειβατικά μποτάκια (αν είναι και αδιάβροχα ακόμα καλύτερα) 2 ζευγάρια κάλτσες, φλις ή μπουφάν, αδιάβροχο, γάντια, σκούφο και γενικώς ότι νομίζεται ότι θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς.

Μπατόν (όσοι έχουν), το παγούρι σας για το νερό, ότι φαγώσιμο θέλει ο καθένας μας (σοκολάτες, ξηρούς καρπούς…) και ένα σακίδιο πλάτης για να βάλετε μέσα ότι δεν θα φοράτε..

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι 1/11:

  • Λαγογιάννη Σάββα : 6982771362
  • Στεφανάκη Μανώλη: 6972692684